Фестивалі, презентації і виставки: за кордоном пройдуть заходи для популяризації України

Фестивалі, презентації і виставки: за кордоном пройдуть заходи для популяризації України

Укрінформ
Найближчим часомвідбудеться ціла низка заходів, мета яких — популяризація України за кордоном.

Про це повідомив державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко під час наради в Укрінформі за участю представників державних органів та громадських організацій.

“Попереду заплановано багато заходів, де Україна бере участь. Це і фестивалі, і презентації, і виставки, які популяризують Україну за кордоном. Нам необхідно координувати зусилля для того, щоб ми ефективно і ефектно представляли Україну. І сьогоднішня нарада присвячена саме цьому питанню”, - сказав Біденко.

Під час наради йшлося, зокрема, про заходи, що відбудуться вже влітку, де буде презентована Україна, та їх інформаційну підтримку.

Як зазначалося, в цьому році українські медіа-митці поїдуть на визначну міжнародну подію - фестиваль Burning Man у США, що відбудеться 25 серпня — 2 вересня. Учасники наради, зокрема, дискутували щодо того, які головні месиджі про Україну донести світові.

Представниця Громадської організації “ARTEFACT” Світлана Коршунова повідомила, що презентація проекту участі українських медіа-митців відбудеться вже 14 червня в Американському домі у Києві.

Читайте також: Джапарова пояснила, чому вирішила йти на вибори разом з Гройсманом

Вона зазначила, що Burning Man дозволяє розкрити різнобічні таланти художникам, винахідникам, архітекторам, дизайнерам, музикантам.

“Наше завдання, зокрема, зробити світлолазерну презентацію українського медіа-арту. Наші медіа-митці представлять 7 авторських програм з головної тематики Burning Man цього року – Метаморфози. Одна з програм буде присвячена українській культурі — від її джерел до сучасності”, - поінформувала Коршунова.

У нараді щодо організації заходів, які популяризують Україну за кордоном, взяли участь представники Міністерства інформаційної політики, Міністерства закордонних справ, Українського культурного фонду, Українського інституту, Інституту книги та громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-