Мендель: Перший транш на зарплати шахтарям надійде сьогодні-завтра

Мендель: Перший транш на зарплати шахтарям надійде сьогодні-завтра

Укрінформ
Володимир Зеленський робить усе можливе для розв'язання проблеми щодо погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям, але питання залишається в межах компетенції уряду.

Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент, зі свого боку, робить усе можливе для вирішення питання, але воно залишається в межах компетенції Кабінету Міністрів України”, - сказала вона.

Водночас речниця президента нагадала, що у середу (5 червня — ред.) на зарплати шахтарям виділили 300 мільйонів гривень, з них перший транш -- 41 мільйон гривень живих грошей -- має надійти сьогодні або завтра.

За її словами, ці гроші все одно не розв'яже питання заборгованості.

“Найбільша проблема полягає в тому, що нинішня ціна за вугілля – 2800 гривень – зависока для "Центренерго", яке відмовляється купувати вугілля за такою ціною. Нині представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ПАТ "Центренерго" та ДП "Львіввугілля" ведуть перемовини щодо зменшення ціни до 2400 гривень. Це буде системне вирішення проблеми”, - розповіла Мендель.

Читайте також: Гірники усіх шахт "Львіввугілля" припинили роботу — вимагають зарплат

Як повідомлялося, 10 червня гірники усіх шахт Державного підприємства "Львіввугілля" оголосили страйк і перекрили міжнародну трасу на знак протесту проти невиплати зарплат.

Раніше, 7 червня гірники двох шахт - “Межирічанська” і “Степова” ДП “Львіввугілля” відмовилися спускатися у забої до повного погашення заборгованості по заробітній платі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-