У МЗС підтвердили повернення на батьківщину дітей заарештованої у Грузії українки

У МЗС підтвердили повернення на батьківщину дітей заарештованої у Грузії українки

Укрінформ
Десять українських дітей, матір яких заарештовано в Грузії за підозрою в торгівлі людьми, повернулися на батьківщину.

Про це Укрінформу повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

"10 українських дітей цієї ночі повернулися з Грузії. Вони - вдома. А ми працюємо задля якнайшвидшого повернення додому їхньої матері", - зазначив Кирилич.

Як повідомляв Укрінформ, літак Президента України 6 червня вирушив до Грузії, аби доправити на Батьківщину 10 українських дітей, матір яких була заарештована грузинськими правоохоронцям.

37-річна громадянка України Юлія Сусляк разом із десятьма дітьми прибула до Грузії 8 квітня. За даними слідства, неповнолітніх, які за документами є її дітьми, вона планувала вивезти до Абхазії. Грузинські правоохоронці запідозрили громадянку України у трафікінгу (торгівлі людьми), оскільки четверо з десяти дітей народжені сурогатними матерями в 2017 році, а троє - у 2018-му.

Читайте також: У ПАРЄ наголошують на необхідності кращого захисту дітей мігрантів

Тбіліський міський суд обрав для Сусляк запобіжний захід у вигляді арешту. Попереднє слухання у справі призначено на 20 червня. Обвинуваченій загрожує від 14 до 17 років позбавлення волі.

5 червня Президент України Володимир Зеленський відрядив уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу до Грузії, щоб вирішити питання повернення дітей в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-