Рада ухвалила закон про спрощене надання громадянства добровольцям-іноземцям

Рада ухвалила закон про спрощене надання громадянства добровольцям-іноземцям

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)".

Закон підтримали 230 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Метою даного законопроекту є врегулювання питання щодо визнання іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України такими, що перебувають на території України на законних підставах, спрощеного порядку надання таким особам громадянства або видачі таким особам посвідку на тимчасове проживання в Україні на час участі у захисті територіальної цілісності та недоторканості України", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім цього, метою закону є захист прав та законних інтересів тих іноземців, які захищали територіальну цілісність України, та є громадянами держави-агресора або інших держав що не визнають територіальну цілісність України, у зв'язку із чим їх добровільне або примусове повернення до країни своєї громадянської належності порушуватиме їхні права.

Читайте також: На Банковій активісти вимагають громадянства України для іноземних добровольців

Документ вносить зміни до закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", де пропонується встановити визначення для терміну "участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості Україні" щодо іноземців та осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу підрозділам, що беруть участь в антитерористичній операції.

Як повідомляв Укрінформ, близько двохсот активістів Національного корпусу у четвер біля будівлі Верховної Ради провели акцію з вимогою ухвалити даний закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-