Facebook заблокував Тимчука через пости про російську

Facebook заблокував Тимчука через пости про російську "паспортизацію" Донбасу

Укрінформ
Соцмережа Facebook заблокувала профіль координатора групи "Інформаційний спротив", народного депутата Дмитра Тимчука через скарги на жорстку позицію щодо незаконної видачі паспортів РФ на окупованих територіях Донбасу.
Про це йдеться в повідомленні групи ІС в Facebook.

«Вчора Facebook заблокував профіль координатора групи ІС народного депутата Дмитра Тимчука. Це сталося в результаті масованої атаки скаржників, яким не сподобалося, що група ІС публікує інформацію про незаконну видачу Росією паспортів громадянам України на окупованій частині Донбасу. Зокрема, особливу істерику викликала публікація відомостей про отримання російських паспортів лідером бантустану «ДНР» Пушилыним та іншою «керівною» челяддю», - пояснили ситуацію в ІС.

Підкреслюється, що позиція Facebook у даному разі більш ніж дивна.

«Фактично адміністрація соцмережі визнала «паспорт» «ДНР» та інші нікчемні папірці офіційними документами, що містять персональні дані. Чим побічно визнала саму «ДНР», а також підтримала незаконну видачу паспортів Росією», - констатували експерти.

Читайте також: Кремль готує в "Л/ДНР" економічний колапс для усунення Суркова - Тимчук

В ІС висловили сподівання, що український менеджер з публічної політики Facebook Катерина Крук розбереться з цим інцидентом.

«Група ІС вважає те, що трапилося загрозою національним інтересам. Адже Дмитро Тимчук є одним із тих, хто не дає забути українському суспільству та міжнародним партнерам, що в Україні – війна, незважаючи на нові «примирливі» віяння», - підкреслюється в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-