На референдумі за вступ до ЄС готові проголосувати 62% українців,  до НАТО - 53%

На референдумі за вступ до ЄС готові проголосувати 62% українців, до НАТО - 53%

Опитування
Укрінформ
На референдумі за вступ до ЄС на сьогодні готові проголосувати 62% українців, за вступ до НАТО - 53%.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного у період 29 травня - 3 червня 2019 року, оприлюднила група "Рейтинг".

Згідно з опитуванням, якби референдум відбувався сьогодні, то за вступ України до ЄС готові проголосувати 62% респондентів, 22% - проти, 4% - не голосували б, а 12% - важко відповісти на це питання.

Якби ж сьогодні відбувався референдум за вступ до НАТО, то за входження України до Альянсу проголосувало б 53% опитаних, 31% – проти, 14% - не будуть голосувати і 2% - не змогли визначитися.

При цьому, згідно з опитуванням, підтримка європейської та євроатлантичної інтеграції відчутно переважає в центральних та західних регіонах, серед виборців «Європейської солідарності», партії «Голос» та «Громадянської позиції».

Так, на Заході вступ до ЄС готові підтримати 82% респондентів, на Сході - 36%, в Центрі - 66%, на Півдні - 49%. Вступ України до НАТО на Заході підтримує 76%, на Сході - 27%, у Центрі - 57%, на Півдні - 36%.

При виборі кількох векторів економічної інтеграції 57% опитаних заявили, що виступають за вступ до ЄС, 24% – за рівновіддаленість від Росії та Заходу, 10% – за вступ до Митного союзу.

Читайте також: Зеленський планує винести питання вступу до НАТО на референдум

Група "Рейтинг" провела соціологічне дослідження у період 29 травня - 3 червня 2019 року. Опитано населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 2000 респондентів.

Опитування було проведене методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-