Комітет ВР рекомендує Авакову провести переатестацію поліцейських

Комітет ВР рекомендує Авакову провести переатестацію поліцейських

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності вирішив узяти на контроль справу щодо загибелі 5–річного Кирила Тлявоваа також звернеться до правоохоронців щодо забезпечення належних умов для розслідування цього злочину.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше - комітету взяти на контроль розслідування зазначеного злочину. Друге - міністру внутрішніх справ, голові Національної поліції, генеральному прокурору, директору ДБР – забезпечити належні умови для швидкого та об’єктивного розслідування зазначеного злочину, зокрема, щодо відповідної кількості слідчих і прокурорів, технічних засобів, призначення та проведення експертизи, тощо. Третє – рекомендувати міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові Національної поліції Сергію Князєву провести переатестацію працівників поліції відповідним чином до законодавства», - зазначив голова комітету Андрій Кожем’якін.

У свою чергу народний депутат Ігор Мосійчук запропонував звернутися до Генпрокуратури щодо з’ясування обставин, при яких 121 стаття була перекваліфікована працівниками ДБР на легшу, за його словами, 128-му.

Після внесення усіх пропозицій до проекту рішення члени комітету проголосували за його ухвалення.

Читайте також: Князєв розповів хронологію дій поліції у перші години трагедії в Переяславі

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох підозрюваних - працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимира Петровця та Івана Приходька.

У понеділок, 3 червня, Кирилко помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-