Трагедія у Переяславі: ГПУ може уточнити кваліфікацію після додаткових експертиз

Трагедія у Переяславі: ГПУ може уточнити кваліфікацію після додаткових експертиз

Укрінформ
У кримінальній справі щодо вбивства п'ятирічного хлопчика із Переяслава-Хмельницького будуть проведені додаткові експертизи, після чого кваліфікація злочину може бути уточнена.

Про це заявила заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська під час засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження за попередньою змовою групи осіб - це абсолютно нікчемна була кваліфікація, про що була висловлена критика Генеральною прокуратурою... Щодо кваліфікації “умисне вбивство”: поки що вона така. Тривають необхідні процесуальні слідчі дії, будуть проведені експертизи, буде уточнена кваліфікація, якщо в цьому буде потреба”, - заявила Стрижевська.

За її словами, наразі встановлюються інші можливі причетні до вчинення злочину особи.

Посадовець додала, що всі процесуальні дії будуть здійснюватись і надалі під процесуальним контролем прокуратури Київської області. "На сьогодні це і проведення відповідних експертиз, які дадуть багато відповідей на питання, в тому числі, і щодо уточнення кваліфікації дій винних осіб”, - заявила заступник генпрокурора.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятирічний Кирило Тлявов із Переяслава-Хмельницького помер 3 червня у київській лікарні після вогнепального поранення у голову, якого зазнав 31 травня.

Спочатку поліція поінформувала, що 31 травня під час прогулянки 5-річний хлопчик послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття і вдарився головою об камінь.

Проте під час оперативного медичного втручання у хлопчика було виявлено проникаюче вогнепальне поранення голови.

У поліції зазначали, що вдалося встановити обставини події, виявити речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина дістала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

Читайте також: П'ятирічного Кирила могли вбити з дрібнокаліберної гвинтівки - ДБР

Були затримані двоє працівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції - Володимир Петровець та Іван Приходько, які під час інциденту перебували не на службі у стані алкогольного сп‘яніння.

Після смерті хлопчика прокуратура Київської області перекваліфікувала справу. Затриманим повідомили про підозру у порушенні п.2, 12 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини), а також ч.2, 4 ст.296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням зброї).

Голосіївський райсуд Києва 4 червня обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-