Консультації вузьких фахівців лишатимуться безоплатними — Супрун

Консультації вузьких фахівців лишатимуться безоплатними — Супрун

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун спростувала інформацію про те, що консультації вузьких фахівців будуть платними для пацієнтів.

У інтерв’ю ВВС очільниця МОЗ наголосила, що вторинна ланка надання медичної допомоги фінансуватиметься державною субвенцією через Національну службу здоров’я.

“Немає ніякого наказу, планів, програми, що від літа треба буде платити на діагностику у вузьких спеціалістів. Це - брехня. Вторинна ланка, там де є вузькі спеціалісти, і далі фінансуються державною субвенцією”, - сказала Супрун.

Вона поінформувала, що з нового року міські і районні поліклініки мають стати автономними, мають підписати договір з Національною службою здоров'я України (НСЗУ).

“Від 1 січня послуги, які у цих поліклініках надають, будуть оплачені напряму з НСЗУ. Замість того, щоб ці гроші пішли від державного бюджету на районну раду, яка їх розподіляє між поліклініками, ці кошти будуть перенаправлені через НСЗУ. Якщо сімейний лікар направляє вас до кардіолога, то за цей візит буде напряму платити НСЗУ. Гінеколог буде оплачуватись без направлення”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун запевняє, що трансформація охорони здоров’я триватиме й за нового міністра

Водночас вона підкреслила, що для більшості спеціалістів має бути направлення від сімейного лікаря.

“Все буде так, як і дотепер, тобто безкоштовно. Але ж ці лікарі брали гроші. Вони казали: "Нам не платять". А тепер кожен зможе подивитися на сайті НСЗУ, скільки грошей отримує лікарня, скільки кожен лікар”, - сказала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-