Управління активами

Управління активами "Межигір’я": в суд надійшов позов до АРМА

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від громадської організації до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) щодо рішення передати в управління компанії «Скомпані» активи резиденції «Межигір’я».

Про це інформує прес-служба суду.

"Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Тендерного комітету Агентства про визнання ТОВ «Скомпані» переможцем (управителем) для управління арештованими активами, переданими АРМА на підставі відповідних ухвал Печерського районного суду міста Києва", - йдеться у повідомленні.

При цьому до суду подано також заяву про забезпечення позову, де позивач просить зупинити дію рішення Тендерного комітету АРМА щодо визнання переможцем конкурсу ТОВ «Скомпані» на управління активами резиденції «Межигір’я». Окрім цього, суд просять заборонити Тендерному комітету АРМА укладати договір з ТОВ «Скомпані» на управління цими активами.

Нині суд вирішує питання стосовно відкриття провадження та наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову, зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, 29 травня 2019 року АРМА поінформувало, що Тендерний комітет проголосував за обрання управителем арештованих активів резиденції "Межигір'я" ТОВ "Скомпані". В агентстві зауважили, що це була уже п’ята спроба АРМА обрати нового управителя рухомим, нерухомим майном та корпоративними правами ТОВ «Танталіт», яке володіло «Межигір'ям».

Читайте також: АРМА обрало управителя "Межигір'я" з п'ятої спроби

Через затримку з обранням управителя для "Межигір'я" Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Водночас в АРМА переконували у дотриманні законодавства при конкурсному обранні управителя арештованих активів «Межигір’я».

Пізніше проект журналістських розслідувань "Схеми" повідомив, що ТОВ "Скомпані", яка стала управителем резиденції "Межигір'я", очолює помічник проросійського народного депутата Євгена Мураєва Олексій Вороненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-