Мітинг у Переяславі: через травмування поліцейських відкрили справу

Мітинг у Переяславі: через травмування поліцейських відкрили справу

Укрінформ
Після акції у Переяславі-Хмельницькому було відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення поліцейським тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

У поліції нагадали, що 4 червня ввечері біля Переяслав-Хмельницького відділу поліції відбувся мітинг, де зібралось близько 50 осіб.

"Серед громадян, які прийшли на мирну акцію, були агресивно налаштовані молодики у балаклавах. Вони кидали димові шашки, палили фаєри та розмальовували фарбою асфальтне покриття. У результаті таких хуліганських дій двоє працівників поліції отримали травми нижніх кінцівок. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Наразі поліцейські проводять комплекс необхідних заходів щодо встановлення осіб, причетних до цього правопорушення. Триває слідство.

Зазначається, що хуліганськими діями молодиків також були завдані збитки місту Переяслав-Хмельницький, і після того, які буде встановлена сума матеріальних збитків, матеріали справи направлять до суду.

Читайте також: Трагедія в Переяславі є свідченням провалу реформи поліції — експерт

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох поліцейських, яких підозрюють у тому, що вони в нетверезому стані вистрелили в дитину.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Також 4 червня в багатьох містах України активісти провели акцію «Безкарність вбиває».

Під час такої акції біля відділку поліції у Переяславі-Хмельницькому на Київщині сталися сутички між націоналістами і правоохоронцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-