У Києві презентували книгу про шлях ПЦУ до автокефалії

У Києві презентували книгу про шлях ПЦУ до автокефалії

Укрінформ
На території Михайлівського Золотоверхого собору відбулася презентація книги «Автокефалія Української церкви: огляд від Хрещення до Синодального Томосу».

Автором книги є проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії, професор, протоієрей Віталій Клос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Слова “автокефалія” і “Томос” увійшли в лексикон усіх українців і стали відомими не тільки в Україні, а й далеко за її межами, оскільки всі спостерігали і переживали ці події. Ми усвідомлюємо, що є довга історія та певні передумови до цих подій, які відбувалися у 2018-му - на початку 2019 років. Книга є певною спробою осмислити та проаналізувати все те, що стосувалося питання незалежності Української церкви впродовж 2 тисяч років", - підкреслив Клос.

За його словами, у виданні описано двотисячолітній шлях Української церкви до автокефалії. Автор обґрунтовує богословські, канонічні та церковно-історичні засади автокефалії.

Клос вважає, що ця книга є великою працею на майбутнє для тих, хто буде досліджувати та аналізувати тему ПЦУ ще детальніше і висвітлювати її на більш фундаментальних засадах.

Читайте також: Присутність МП шкодить інтересам української нації - Вселенський патріарх

Директор Інституту археографії та джерелознавства Георгій Папакін додав, що книга є дуже важливою саме зараз, оскільки вона дає розуміння процесу автокефалії та кінцевого результату отримання Томосу.

"Це праця, яка пристосована для розуміння широкого загалу, і в цьому полягає її велике значення. Вона є великим внеском в самий процес поширення автокефалії, розуміння цього процесу і розуміння того, на якому історичному підґрунті це відбувалося", - зазначив Папакін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-