На вступ до магістратури зареєструвалися понад 65 тисяч охочих

На вступ до магістратури зареєструвалися понад 65 тисяч охочих

Укрінформ
Для проходження єдиного вступного іспиту з іноземної мови в магістратуру з низки спеціальностей зареєструвалися 65 414 осіб.

Фахове випробування з права, яке пройде за технологіями ЗНО, будуть складати понад 16 тисяч осіб, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

"3 червня завершилася реєстрація вступників, які планують складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземних мов та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Для участі в ЄВІ зареєстровано 65 414 осіб, в ЄФВВ — 16 277 осіб", - йдеться у повідомленні.

Реєстрацію здійснювали приймальні комісії 284 закладів вищої освіти.

Основна сесія ЄВІ відбудеться 2 липня, ЄФВВ — 4 липня.

Раніше в УЦОЯО повідомили, що у 2019 році всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями 081 "Право" та 293 "Міжнародне право", мають узяти участь у ЄФВВ та ЄВІ.

Для вступу для здобуття ступеня магістра за спеціальностями 027 "Музеєзнавство, пам’яткознавство", 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", 029 "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" галузі знань 02 "Культура і мистецтво", спеціальностями галузей знань 03 "Гуманітарні науки" (крім спеціальності 035 "Філологія"), 04 "Богослов’я", 05 "Соціальні та поведінкові науки", 06 "Журналістика", 07 "Управління та адміністрування", 12 "Інформаційні технології", 24 "Сфера обслуговування", 28 "Публічне управління та адміністрування", 29 "Міжнародні відносини" (крім спеціальності 293 "Міжнародне право") потрібно скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Читайте також: ЗНО з іноземної мови стало обов’язковим для вдвічі більшої кількості майбутніх магістрів

Уперше вступні випробування для здобуття ступеня магістра за спеціальністю "Право" з використанням технологій ЗНО учасники проходили 2016 року. У 2018 році до переліку спеціальностей, для вступу на які потрібно пройти тестування з іноземної мови, додали "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістику", "Сферу обслуговування", "Міжнародні відносини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-