Силовики провели нараду через

Силовики провели нараду через "румунську загрозу"

Фото, відео
Укрінформ
Очільники силових відомств провели нараду у рамках розслідування посягання на територіальну цілісність України.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Генпрокуратури.

Зазначається, що на оперативній нараді під головуванням заступника головного військового прокурора Анатолія Матіоса було обговорено план досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом готування до вчинення посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

"Однією з основних версій слідством розглядається варіант спеціальної інформаційної операції з боку російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Справу за даним фактом порушив 3 червня головний військовий прокурор Матіос і доручив розслідувати її Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Силовики провели нараду через "румунську загрозу" / Фото: Головна військова прокуратура

У нараді взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ Іван Баканов, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного слідчого управління СБУ О. Кравченко, тимчасово виконуючий обов’язки Голови Служби зовнішньої розвідки України А. Алєксєєнко, виконуючий обов’язки Голови Державної прикордонної служби України Ю. Гресько, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України О. Іващенко, заступник Міністра закордонних справ України В. Боднар, а також керівники структурних підрозділів указаних органів.

Читайте також: Румунська загроза «від Матіоса» виявилася дещо перебільшеною

Правоохоронці узгодили план досудового розслідування. Оперативні підрозділи СБ України отримали процесуальні доручення прокурора про проведення конкретних слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин вчинення злочину та всіх причетних осіб, а іншим органам надано запити про надання інформації, необхідної для здійснення досудового розслідування з метою виконання завдань кримінального провадження.

Прийнято рішення щодо невідкладного вжиття правоохоронними, розвідувальними та іншими державними органами спільних заходів, спрямованих на запобігання і припинення такої протиправної діяльності, яка загрожує територіальній цілісності та суверенітету України.

Як повідомлялося, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос скликав на вівторок термінову нараду з силовиками у зв'язку з появою в Мережі аматорського відео про окупацію Румунією в майбутньому частини України. Він також пообіцяв внести відомості до ЄРДР про підготовку невстановленими особами посягання на територіальну цілісність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-