Жданов через МЗС просить Раду Європи не припиняти фінансування молодіжних програм

Жданов через МЗС просить Раду Європи не припиняти фінансування молодіжних програм

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов звернувся до МЗС України з проханням донести до РЄ позицію української сторони щодо неприпустимості припинення фінансування молодіжних програм. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. “Як міністр молоді та спорту України, а також від імені молодіжної спільноти нашої держави - звернувся до чинного очільника МЗС Павла Клімкіна та дипломатичного корпусу з проханням донести європейській стороні нашу позицію щодо неприпустимості припинення фінансування молодіжних програм Ради Європи”, - зазначив Жданов. За його словами, Міністерство молоді та спорту України, молодіжні громадські організації, молодіжні працівники та правозахисники вкрай незадоволені проектом плану дій РЄ щодо виходу з бюджетної кризи, запропонованого генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. План, зокрема, передбачає радикальне скорочення бюджету Ради Європи. А саме, повне припинення фінансування молодіжного сектору, починаючи з 1 січня 2021 року. “Подібне рішення, у разі його ухвалення державами-членами, призведе до вкрай негативних наслідків. Відбудеться фактичне руйнування молодіжного сектору Ради Європи, який активно вибудовувався починаючи з 1972 року”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Зеленський сказав, з чого почне свою розмову з лідерами ЄС

Жданов відзначив, що протягом цих років такі потужні структури та інструменти молодіжного сектору РЄ, як Європейські молодіжні центри у Страсбурзі та Будапешті, Європейський молодіжний фонд, Об’єднана рада з питань молоді забезпечували та надавали можливість європейській молоді активно захищати права людини, адвокатувати питання верховенства права, гарантувати підтримку участі молоді у суспільному житті та процесах прийняття рішень, розвивати молодіжну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-