Активісти розійшлися з-під стін МВС, проте не обійшлося без штовханини

Активісти розійшлися з-під стін МВС, проте не обійшлося без штовханини

Фото
Укрінформ
Активісти завершили мітинг під стінами Міністерства внутрішніх справ з вимогою покарання винних у смерті 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, у пораненні якого підозрюють правоохоронців.

Опівночі майже всі учасники акції, яка розпочалася о 21-ій годині, розійшлися, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Раніше під час акції один із її учасників написав на асфальті перед будівлею МВС червоною фарбою слово "Вбивці", але як тільки він став писати, кілька чоловіків намагалися не дати йому це зробити. У результаті сталася невелика штовханина, яка швидко завершилася й активіст дописав слово.

Читайте також: Більше сотні активістів мітингують під МВС через вбивство 5-річного хлопчика

Близько півночі до активістів та журналістів вийшли голова Нацполіції Сергій Князєв та керівник поліції Київської області Дмитро Ценов та оголосили, що останній подав у відставку.

Вхід до МВС продовжують охороняти поліціянти.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставили хлопчика із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньомозкової гематоми, перелому скроневої кістки.

3 червня дитина померла.

Читайте також: Глава поліції Київщини пішов у відставку, начальників на місцях відсторонили — Князєв

Поліціянти встановили, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч місця свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

Водночас у прес-службі ДБР уточнили, що згідно з проведеним оперативним втручанням медпрацівників було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови.

У поліції зазначали, що вжитими заходами слідчих та оперативних працівників поліції вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

Читайте також: Справу про смерть п'ятирічного хлопчика перекваліфікували на "умисне вбивство"

Двоє підозрюваних у важкому пораненні 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому затримані поліцією в порядку статті 208 КПК. Це поліціянти, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп‘яніння. Затримані перебувають у відділку поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії.

Надалі усі зібрані докази та свідчення будуть передані за підслідністю в ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-