Мер Франківська відповів на закиди послів Ізраїлю та Польщі щодо пам'ятника Шухевичу

Мер Франківська відповів на закиди послів Ізраїлю та Польщі щодо пам'ятника Шухевичу

Укрінформ
Кожна країна має свою історію та своїх героїв, але минуле не повинно впливати на теперішнє і майбутне демократичних країн.

На цьому наголосив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, відповідаючи на закиди послів Польщі та Ізраїлю щодо відкриття в місті пам’ятника Шухевичу.

«Кожна країна має свою історію та своїх героїв. Ми шануємо своїх та пам’ятаємо те, що вони зробили для нашої країни. Але ми також поважаємо й інші країни та шануємо нашу дружбу. У нас різне минуле, часом болюче. Ми маємо різні погляди на історичні події та постаті, адже історія кожної країни унікальна. Але ми разом йдемо у майбутнє, пліч-о-пліч. У нас спільні погляди та ми хочемо бачити наші країни вільними та демократичними. Минуле не повинно впливати на теперішнє чи тим більше, псувати майбутнє», - написав Марцінків.

Він вважає, що кожна нація має право вшановувати та пам'ятати тих, хто поклав життя за її становлення.

Як повідомлялося, пам’ятник Головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу відкрили у Івано-Франківську 23 травня.

Читайте також: Посли Польщі й Ізраїлю висловили протест проти відкриття пам'ятника Шухевичу у Франківську

3 червня у Тwitter з’явився лист англійською до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа від послів Польщі та Ізраїлю в Україні. Вони висловили протест проти відкриття нового пам’ятника в Івано-Франківську і нагадали, що «люди, які вижили після масових вбивств, в яких вирішальну роль зіграв Роман Шухевич, досі живуть в Україні, Польщі та Ізраїлі».

Роман Шухевич - український політичний і державний діяч, член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів, генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії.

12 жовтня 2007 року указом Президента України Віктора Ющенка Роман Шухевич посмертно удостоєний звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-