Фактів неподання е-декларацій за рік поменшало вдвічі — Мінʼюст

Фактів неподання е-декларацій за рік поменшало вдвічі — Мінʼюст

Укрінформ
Порівняно з минулим роком майже вдвічі зменшилася кількість фактів неподання або невчасного подання електронних декларацій.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства юстиції Олександр Дем’яненко.

“Ми здійснили порівняльний аналіз подання декларацій за аналогічний період у 2018 році. Маємо певну тенденцію до зменшення фактів неподання або несвоєчасного подання декларацій та відстежуємо позитивну динаміку в даному напрямку щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у системі Міністерства юстиції”, - сказав Дем’яненко.

Він уточнив, що у 2018 році кількість суб’єктів декларування становила 45 517 осіб, а не було подано або подано несвоєчасно 3 719 декларацій.

Читайте також: НАЗК виявило у деклараціях депутатів недостовірні дані на 8,5 мільярда

“Вже у 2019 році при перевірці декларацій за 2018 рік із загальної кількості суб’єктів декларування 47 725 осіб, не подано або подано несвоєчасно 1985 декларацій, що майже вдвічі менше порівняно з минулим роком”, - пояснив Дем’яненко.

Водночас він повідомив, що зі згаданих 1985 фактів 90 випадків стосуються державних службовців, 48 - осіб рядового начальницького складу державної кримінально-виконавчої служби, 54 - посадовців юридичних осіб публічного права та 1793 - осіб, яких звільнено або які звільнилися у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-