До Окружного адмінсуду надійшов ще один позов щодо повноважень членів ВККСУ

До Окружного адмінсуду надійшов ще один позов щодо повноважень членів ВККСУ

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов судді Лесі Ярової, яким вона просить встановити відсутність повноважень у кількох членів ВККС України.
Про це інформує прес-служба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов судді Лесі Ярової до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова та її членів Юрія Тітова, Валентини Устименко, Анастасії Заріцької, Миколи Мішина, Михайла Макарчука”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд встановити відсутність повноважень у вищезгаданих членів ВККСУ з 29 березня 2019 року.

Серед інших вимог позову – визнання протиправною бездіяльність голови комісії Сергія Козьякова з 29 березня 2019 року, яка полягала в неналежному здійсненні повноважень та керівництва органу.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Читайте також: В Окружний адмінсуд Києва подали позов на ще одного суддю ВККС

У суді нагадують, що з початку року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло понад 30 позовів, в яких відповідачами або третіми особами визначено Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) та її членів.

Переважна більшість позовів стосується встановлення відсутності повноважень у членів ВККСУ, в інших випадках суд просять визнати неналежним здійснення повноважень та керівництва Комісії її головою Сергієм Козьяковим або ж оскаржують результати конкурсу до ВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-