Україна внесла до

Україна внесла до "чорного списку" ще п'ять книг із РФ

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонив ввезення з Росії ще п'яти книг, у яких є ознаки пропаганди.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора п’яти книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, у дитячій книзі Євгенії Попової та Лілу Рамі «Найди и покажи. Кем я стану?» (видавець - ТОВ «Клевер-Медиа-Групп») окремі глави присвячені пропаганді російських силових структур і військових професій.

Також не отримали підприємці дозвіл на ввезення з території держави-агресора книги М. Дорофєєва «Джедайские техники», у якій автор використовує для прикладів креативного і швидкого мислення символи комуністичної доби. Подібні приклади «життя-подвигу» присутні й у книзі Марини Мелії «Бізнес - це психологія», наголошують у Держкомтелерадіо.

Читайте також: Заборонені книги з РФ дозволили вилучати “по гарячих слідах”

Крім того, не надано дозвіл на ввезення російських перекладів книг Френсіса Реймонда «История бизнеса. День за днем» та Джолайн Годфрі «Как научить ребенка обращаться с деньгами», оскільки в їх оформленні використано символіку держави-агресора.

Загалом станом на 30 травня Держкомтелерадіо надав 3377 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 211 відмов у видачі дозволів на ввезення 1 031 000 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 3166 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-