СБУ та

СБУ та "Миротворець" не можуть нічого забороняти - співвласник "Кварталу 95"

Укрінформ
Один із ключових партнерів Володимира Зеленського в кінобізнесі співвласник групи "Квартал 95" Андрій Яковлєв пропонує переглянути заборону на показ кінопродукції країни-агресора.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

Відповідаючи на питання видання про те, як він ставиться до заборони російських фільмів, випущених після 1 січня 2014 року, Яковлєв сказав:

“Мені здається, що ця заборона має змінюватися. У нас же все довели до гротеску. Я читав список заборонених проектів, серед них є "Паровозик із Ромашкова". Як це виглядає зі сторони? Звичайно, серед російських акторів і режисерів є одіозні особи, які займаються пропагандою і відверто висловлюються проти України. Таким, ясна річ, треба забороняти в'їзд і контент".

Хоча, зауважує бізнесмен, тут теж потрібно розділяти, оскільки, за його словами, "у нас забороняли в'їзд геть усім".

“А бувають такі ситуації, коли Ахеджакова, яка підтримує Україну, знімається в одному фільм з одіозними особистостями. Наприклад, заборонили "Іронію долі", і тільки недавно її розблокували. У всьому потрібен здоровий глузд", - додав Яковлєв.

Читайте також: Директор "Студії Квартал-95" став першим помічником Президента

Змінити ситуацію він пропонує наступним чином: "Розбирати кожен конкретний приклад".

За його словами, так працює весь світ. "СБУ і сайт "Миротворець" не можуть нічого забороняти. Нехай щодо кожного спірного прикладу всі ці організації подають до суду. Якщо Держкіно, Мінкульт, СБУ вважають, що цього показувати не можна, то подають до суду. І так має бути у всіх питаннях", - переконаний співвласник "Кварталу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-