Студентам військової кафедри НАУ показали фільм “Бранці Кремля”

Студентам військової кафедри НАУ показали фільм “Бранці Кремля”

Фото
Укрінформ
Радник міністра інформаційної політики Герой України Володимир Жемчугов зустрівся зі студентами кафедри військової підготовки Національного авіаційного університету та презентував їм фільм “Бранці Кремля”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми спеціально почали приїжджати до студентів, зустрічатися з вами, показувати фільми, дарувати ось такі книги, з реальними історіями України, з реальною інформацією, тому що я вважаю, що найкраща пропаганда це правда, не треба пропагувати, нам просто треба розповідати правду, усі факти, події, дати, і це найкращий інструмент проти російської пропаганди”, - сказав Жемчугов під час зустрічі.

Жемчугов провів лекцію в НАУ/ Фото Павла Багмута

Координатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова зазначила, що з лютого 2018 року проект “Бранці Кремля” був тільки презентацією фільму, а вже пізніше перейшов у формат зустрічі студентів з Героєм України.

“З лютого 2018 року цей проект проходив лиш як презентація фільму, як нагадування, яким чином Росія впливає на громадян України, як проводить залякування, як приходить до мешканців Криму зранку і заарештовує їх. І вже з вересня 2018 року проект "Бранці Кремля" набув такого формату, як зустрічі Героя України Володимира Жемчугова зі студентами різних вищих навчальних закладів України", - розповіла Жемчугова.

Вона додала, що за ці дев'ять місяців вони побували в 37 закладах вищої освіти, зустрічі відбувалися у вишах Києва, Одеси, Тернополя, Херсона, Рівного, Маріуполя, Черкас та Чернівців.

За її словами, фільм "Бранці Кремля" є нагадуванням всім нам про тих патріотів, про тих політв’язнів, які знаходяться у в’язницях Кремля. І це не тільки кримські татари, це і мешканці Запорізької області, і Києва, і також мешканці Луганської області.

У форматі “відкритого мікрофону” студенти поспілкувались з Володимиром Жемчуговим.

Під час зустрічі було представлено ролик фільму "Бранці Кремля", а усім охочим подарували книжки та журнали, присвячені українським полоненим.

Читайте також: Жемчугов та Умеров презентували студентам фільм "Бранці Кремля"

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів Росії.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-