У Рівному на агітаторів за імпічмент вже складали протокол - за порушення на виборах

У Рівному на агітаторів за імпічмент вже складали протокол - за порушення на виборах

Укрінформ
На двох активістів у Рівному, на яких склали адмінпротоколи 25 травня через пікет за імпічмент, уже раніше також складали адмінпротоколи у квітні.

Про це голова Національної поліції Сергій Князєв розповів у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу зазначити, що щодо саме цих громадян у квітні вже був складений адміністративний протокол за аналогічне порушення, за порушення виборчого процесу, і рівненський міський суд виніс рішення - попередження. Тобто ці молоді люди, які виступили із невеличким, але важливим порушенням, просто не повідомили місцеву громаду про те, що вони будуть проводити якісь заходи, і це формально склало склад адміністративного правопорушення", - сказав Князєв.

Голова Нацполіції висловив сподівання, що місцевий суд прийме законне рішення, яке не буде обтяжуючим, "але хотів би менше політизувати в цій історії".

"Щодо поліцейських, з ними проводяться відповідні роз'яснювальні роботи, щоб ми були ближчі до громади, а не протиставляли себе громаді. Але при тому не порушували правопорядок - як громадяни, так і поліцейські. Дії поліцейського повинні бути в рамках закону. Закон для всіх - один", - додав Князєв.

Читайте також: Критики не боюся: Зеленський закликає МВС не карати політичних мітингувальників

Він зазначив, що, можливо, у цій ситуації дії поліцейських могли бути м'якшими, "то ми досягнемо цього у комунікації поліції і громади".

Як повідомлялося, 25 травня у центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся одиночний пікет за імпічмент Президенту. Двох його учасників, зокрема й неповнолітню дівчину, затримали.

Згодом у поліцїі заявили, що затримання як такого не було, учасників акції просто запросили до міськвідділу, де поліцейські склали на 20-річного хлопця та 16-річну дівчину в присутності її матері адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, щодо матері неповнолітньої склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП. Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення, заявили у поліції.

26 травня перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що готує запит до Національної поліції щодо затримання у Рівному двох осіб, які вийшли на одиночний пікет із плакатами про імпічмент Президенту.

Пізніше речник Нацполіції Ярослав Тракало зазначив, що у Нацполіції проведуть службову перевірку дій поліцейських під час цього інциденту.

У свою чергу Президент Володимир Зеленський закликав Міністерство внутрішніх справ не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-