У переданому ПЦУ ніжинському храмі

У переданому ПЦУ ніжинському храмі "Отче наш" читають мовою Христа

Фото
Укрінформ
Під час богослужінь у нещодавно переданому ПЦУ ніжинському храмі Іоанна Богослова на Чернігівщині молитва "Отче наш" читається не тільки українською мовою, а й арамейською — мовою Христа.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив настоятель храму отець Олег (Расковалов).

"У цьому храмі під час богослужіння ми читаємо молитви також арамейською - мовою Ісуса Христа, якою він проповідував", - сказав священик.

Він розповів, що за національністю є ассирійцем і його рідня (в тому числі, мати) приїхала в Україну з Іраку в 1914 році. Оскільки церкву Іоанна Богослова відвідує чимало його земляків, головну молитву "Отче наш" настоятель вирішив читати також арамейською. З часом мовою Христа він читатиме ще й 50-й псалом.

Храм Іоанна Богослова в Ніжині / Фото: Потапчук Наталія, Укрінформ

Читайте також: У ніжинському храмі ПЦУ проявляються старовинні розписи - настоятель

Як повідомляло агентство, до початку 2019-го будівлею церкви Іоанна Богослова користувався Державний архів області. Чернігівській єпархії ПЦУ храм був переданий на початку квітня. Служби в ньому відновилися з 18 квітня.

Ніжинська церква Іоанна Богослова (Іванівська церква) була збудована греками в 1752 році. На сьогодні це - пам’ятка архітектури національного значення XVIII ст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-