Краще за електрофорез і ванни з глиною: МОЗ впроваджує нові методи реабілітації

Краще за електрофорез і ванни з глиною: МОЗ впроваджує нові методи реабілітації

Укрінформ
МОЗ продовжує впроваджувати доказові методи реабілітаційної медицини, тож “лікування” ваннами з глиною, парафіном чи електрофорезом — остаточно в минулому.
Про це у Facebook написала в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Продовжуємо впроваджувати в Україні доказову реабілітацію. Відновлення нормальної діяльності людини — це не апарати чи процедури без доказової бази. Це професійні лікарі та команди, які використовують найновітніші методи для відновлення функціональних можливостей пацієнта", - написала Супрун.

Вона зазначила, що МОЗ вводить нові посади — “лікаря фізичної і медичної реабілітації”, “фізичного терапевта”, “ерготерапевта”, “асистента фізичного терапевта” та “асистента ерготерапевта”.

Читайте також: Супрун розповіла, як працюватиме е-система "Трембіта"

"Усі вони будуть працювати над відновленням функціональних можливостей людини — і робитимуть це лише за допомогою доказових методів лікування. Також у мультидисциплінарній команді з реабілітації мають бути психолог, соціальний працівник, медсестра/медбрат, мовний терапевт та інші фахівці за потребою. Робота таких команд буде спрямована передусім не на саме захворювання чи травму пацієнта, а на усунення обмеження діяльності внаслідок хвороби чи травми", - зазначила Супрун.

За її словами, це вагомий крок у подоланні недоказових та малоефективних методів у реабілітації.

"Електрофорез — досі поширений метод функціональної реабілітації, утім це аж ніяк не свідчить про його ефективність. Апаратна фізіотерапія — лише допоміжний засіб реабілітації. Вона може зменшувати біль та запалення, прискорювати регенерацію тканин та розсмоктувати рубці. На цьому можливості електрофорезу вичерпуються", - наголосила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-