ГПУ за три роки повернула державі 125 мільярдів - Луценко

ГПУ за три роки повернула державі 125 мільярдів - Луценко

Укрінформ
За останні три роки Генпрокуратура домоглася в судах 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах і повернула до держбюджету 125 мільярдів гривень.

Про це повідомив у блозі на сайті "Української правди" генпрокурор Юрій Луценко.

"Результати Генеральної прокуратури України за три роки спільно з колегами відомі – ми маємо 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах. Не арештів, не відправлених до суду, а вироків корупціонерам категорії "Б". Також ми спільно повернули до держави поцуплених 125 мільярдів гривень. Серед них – і понад 240 тис. га землі, вкраденої у військових та цивільних", - написав генпрокурор.

Луценко зауважив, що останнім часом багато йдеться про необхідність тотальної зміни керівників правоохоронних структур, які нібито не впоралися з проблемою боротьби з корупцією.

"Я ніколи не прогинав і не прогну хребет заради жодної посади – для мене всі вони тимчасові. До відповідальності готовий, але хотів би розібратися, хто працював, а хто саботував поставлені законом завдання", - наголосив Луценко.

Читайте також: Луценко про повернення Портнова: А є докази скоєного ним злочину?

Він зазначив, що ГПУ разом з Національною поліцією, Державною фіскальною службою, СБУ та Державним бюро розслідувань мають протидіяти корупції серед чиновників категорії "Б" - це посадовці від голови сільської ради до заступника голови обласної держадміністрації.

Водночас Луценко звернув увагу, що боротися зі злочинами, вчиненими посадовцями категорії "А", мають право лише НАБУ і САП. У цьому зв'язку він повідомив, що згадані правоохоронні органи за останні три роки "мають 0 вироків і 450 мільйонів гривень, повернутих до бюджету".

Таким чином, на думку генпрокурора, САП і НАБУ не впоралися з поставленими завданнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-