Суд у справі Труханова перенесли, обвинувальний акт ще не бачив Холодницький

Суд у справі Труханова перенесли, обвинувальний акт ще не бачив Холодницький

Укрінформ
Колегія Малиновського райсуду Одеси перенесла на 31 травня засідання у справі Одеського міського голови Геннадія Труханова, обвинувачуваного у розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомили Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Колегія суддів заслухала повідомлення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентина Мусіяки про те, що скоригований обвинувальний акт у справі про придбання Одеською міськрадою адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною поки що не погоджений керівником САП Назаром Холодницьким. Він надав суддям лист, в якому йдеться про те, що керівник САП наразі у відрядженні, а обвинувальний акт може бути погоджено до 31 травня", - зазначили в райсуді.

Головуючий на засіданні суддя Сергій Черевко оголосив ухвалу колегії про призначення наступного засідання суду 31 травня.

Колегія також розглянула клопотання адвоката Михайла Коротюка щодо зміни запобіжного заходу його підзахисним Петру Загодіренку та Ігорю Кравченку - із застави на особисті зобов'язання. Однак прокурор Мусіяка висловив заперечення.

Колегія суддів вирішила задовольнити клопотання захисника частково - суму застави обом підсудним зменшено із 5 мільйонів до 576 тисяч гривень.

Читайте також: Політолог пояснила, навіщо Кернесу і Труханову "Партія мерів"

Як повідомлялося, судова колегія з 9 квітня не мала змоги проводити засідання у справі Труханова через відсутність у залі засідань прокурорів САП, які звернулися з клопотанням про відкладення розгляду справи через необхідність внести зміни в обвинувальний акт стосовно восьми підсудних. Прокурор САП Кравченко просив колегію суддів Малиновського райсуду надати змогу в 3-тижневий термін змінити обсяг обвинувачення. Але суд відхилив прохання, надавши для цього лише тиждень.

Втім, протягом квітня-травня колегії суддів Малиновського райсуду довелось 6 разів переносити засідання за клопотанням керівника САП Холодницького, який заявив, що потрібен достатній час на розгляд внесених змін до обвинувального акту. Згодом керівник САП взяв відпустку, а днями відбув у відрядження.

Прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Досудовим слідством установлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-