Посол Франції нагородила молодих українських учених

Посол Франції нагородила молодих українських учених

Укрінформ
У Києві відбулася церемонія нагородження молодих українських науковців, які брали участь у конкурсі «Нагорода Sanofi молодим науковцям за дослідження в медицині».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Директор "Санофі" в Україні Гієм Граньє наголосив, що Україна має посісти гідне місце на міжнародній арені інновацій у сфері медицини.

«Ми проводимо цей конкурс для того, щоб надати більше можливостей для медичних досліджень молодим українським науковцям, які прагнуть змінити світ на краще. Перемога у конкурсі дає інтелектуальний поступ та віру у себе, публічність, яку вчені можуть використати для пошуку інвесторів", - зазначив Граньє.

За словами Надзвичайного і Повноважного посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, конкурс сприятиме розвитку новаторських медичних досліджень як в Україні, так і у Франції.

"Французьке посольство в Україні окремо відзначило роботи двох авторок - Галини Лой та Ірини Волошиної. Їхній науковий шлях перетинався із Францією. Загалом, дослідження досягнули поставлених цілей, їхні інноваційні рішення спрямовані у майбутнє. Молоді науковці є чудовим взірцем нової генерації українців. Я вас вітаю і дякую, що взяли участь у конкурсі", - сказала Дюмон.

У свою чергу голова журі президент Національної академії медичних наук України (НАМНУ) Віталій Цимбалюк зазначив, що на конкурс надійшло 67 наукових досліджень.

"Я мрію, щоб українські вчені зробили внесок у винайдення ефективної терапії проти раку, деменції, інших тяжких хвороб... Я здивований потенціалом надісланих робіт. І не лише переможців, але й багатьох учасників", - сказав Цимбалюк.

Перше місце зайняли науковці з Дніпра - Богдан Мурашевич, Дмитро Степанський та Володимир Торопін за дослідження "Багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями". Вони отримали приз у 150 тисяч гривень.

Читайте також: Кабмін змінює систему фінансування науки — Гройсман

Друге місце та приз у 100 тисяч гривень - Тетяна Обелець з Києва за дослідження "Мобільна інформаційна система підтримки прийняття рішень у діабетології з впровадженням технологій".

Третє місце та 50 тисяч гривень - Данило Камінський та Анна Крищицин зі Львова за "Розробку нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів".

Конкурс проводився у партнерстві з НАМНУ та за підтримки французького посольства в Україні. Провідні науковці у різних галузях медицини оцінювали роботи разом з експертами з розвитку стартапів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-