Портнова у Держбюро розслідувань ще не допитували

Портнова у Держбюро розслідувань ще не допитували

Укрінформ
Екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова на допит у Державне бюро розслідувань ще не викликали.

Про це у коментарі журналістам сказав директор ДБР Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день ще не відбувався допит Портнова", - сказав Труба.

За його словами, Портнов вже був допитаний у ГПУ, але зовсім у інших кримінальних провадженнях - щодо подій у 2013-2014 роках, яке і розслідує ГПУ.

"Ми розслідуємо провадження, де Портнов є заявником. Там, де він є заявником - по державній зраді вищого керівництва країни, в зв'язку з подіями з приводу затримання моряків наших РФ, з приводу прийняття рішення про введення воєнного стану, оцей комплекс дій", - поінформував Труба.

На запитання, чи будуть допитувати Портнова ближчим часом у ДБР, Труба зазначив, що це вирішує слідчий і процесуальний керівник.

"Це самостійні особи і незалежні. Якщо вони будуть вважати, що його свідчення будуть мати доказове значення, - це (виклик на допит - ред.) в обов'язковому порядку", - додав Труба.

Як повідомлялося, Портнов 19 травня повернувся в Україну після 5 років проживання за кордоном.

Читайте також: Портнов каже, що "чудово провів" у ГПУ 3,5 години

Через кілька днів він заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву із звинуваченням колишнього президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину. За словами Портнова, він вважає Порошенка “причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади і службових повноважень".

У свою чергу в ДБР повідомили, що за заявою Портнова внесли до ЄРДР відомості про злочин, нібито вчинений Порошенком.

Портнов був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-