Уряд запровадив механізм виплат держслужбовцям, які зникли безвісти

Уряд запровадив механізм виплат держслужбовцям, які зникли безвісти

Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив механізм виплати середнього заробітку особам, уповноваженим на виконання функцій держави, які зникли безвісти за особливих обставин.

Відповідну постанову ухвалено у середу, інформують у Мінсоцполітики.

"З метою реалізації частини третьої статті 9 Закону („Про правовий статус осіб, зниклих безвісти” - ред.) прийнято постанову Кабінету міністрів України ,,Про затвердження Порядку виплати середнього заробітку особам, уповноваженим на виконання функцій держави, які зникли безвісти у зв’язку з виконанням службових обов’язків під час збройного конфлікту, воєнних дій, заворушень всередині держави, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру”, якою визначено механізм виплати особам, уповноваженим на виконання функцій держави, які зникли безвісти за особливих обставин, середнього заробітку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мінветеранів передадуть кошти за трьома бюджетними програмами

Як зазначається, реалізація ухваленої постанови сприятиме підвищенню соціального захисту зазначених осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти" за особою, уповноваженою на виконання функцій держави, яка зникла безвісти під час збройного конфлікту, воєнних дій, заворушень всередині держави або у зв’язку з виконанням службових обов’язків із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру, зберігаються місце роботи, займана посада та середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування, але не більше як до моменту оголошення такої особи померлою у порядку, встановленому законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-