Бізнесмен Нагорний вийшов із СІЗО — адвокат

Бізнесмен Нагорний вийшов із СІЗО — адвокат

Укрінформ
Бізнесмен Тимофій Нагорний вийшов із СІЗО 21 травня.

Про це повідомив у Facebook його адвокат Євген Солодко.

"День прожито не дарма - Тимофія Нагорного з-під варти звільнено!" – написав він.

Як повідомлялось, на початку жовтня СБУ висунула Нагорному підозру в скоєнні двох злочинів: державної зради (стаття 111 Кримінальноо кодексу) та шахрайства (стаття 190). За версією слідства, у вересні 2014 року підозрюваного завербували російські спецслужби в Москві, коли він поїхав туди для участі у "Марші миру".

СБУ вважає, що одним із головних завдань Нагорного було створення в Україні нової проросійської політичної партії.

Підозра в шахрайстві полягає в тому, що, за версією слідства, Нагорний отримав від російського бізнесмена Олексія Душутіна 1 мільйон євро. СБУ стверджує, що за ці гроші українець обіцяв допомогти Душутіну позбутися кримінального переслідування в Росії за посередництва сина екс-генпрокурора України Артема Пшонки.

Читайте також: Тимофій Нагорний мав створити партію в інтересах Росії — СБУ

Нагорний усі звинувачення відкидає і стверджує, що його не вербували російські спецслужби. Він заявив, що росіянин Душутін дійсно давав йому гроші, але не для того, щоб позбутися кримінального переслідування, а для створення нової політичної сили в Україні.

Нагорний був заарештований 4 жовтня. Через тиждень він вийшов під заставу, але вже 22 жовтня повернувся у СІЗО за рішенням Київського апеляційного суду. 29 листопада Печерський районний суд Києва продовжив бізнесменові арешт до 27 грудня.

Тимофій Нагорний – український бізнесмен, меценат, громадський діяч, продюсер, президент "Фонду волонтерів України", директор міжнародної компанії "Спорт-сервіс". З 2004 по 2009 рік був одружений з олімпійською чемпіонкою 1996 року Лілією Подкопаєвою.

Фото: facebook.com/timofejn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-