Путінський режим

Путінський режим "катує" росіян брехнею - Джапарова

Укрінформ
Заради того, аби утриматися при владі, російське керівництво обмежує доступ громадян до інформації та «катує» їх брехнею, позбавляючи можливості мислити критично.

Про це в коментарі Укрінформу сказала заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«Слідкуючи за подіями в Російській Федерації, бачимо, адміністрація Путіна ізолює зараз своє суспільство від Інтернету, від мережі. Для чого це робиться – зрозуміло. Вони по цифрах бачать, що авторитет диктатора, авторитарної системи падає, особливо серед молоді. Для того, щоб просто виживати, вони намагаються закрити залізною завісою, абсолютно щодня в системному, штучному, масованому режимі фактично катувати своїх власних людей брехнею, зрештою позбавляючи їх критичного мислення», - сказала Джапарова.

За її словами, цей процес триває вже давно, але рано чи пізно будь-якій імперії приходить кінець.

«Імперії так швидко не зникають. Мені видається, що в Росії абсолютно паразитарна система влади, починаючи з царської Росії, коли вона присвоювала та модифікувала історію, починаючи з Московської держави. Потім вже були Голодомор 1932-33 років, депортація 1944 року, сам Радянський Союз, його розпад й нині реінкарнація, по суті, того самого диктаторського режиму. Це останні так і, знаєте, рефлексії. Вірю, переконана, що рано чи пізно це закінчиться. Ця система вже рушиться», - сказала заступник міністра інформаційної політики.

Вона переконана, що всі спроби Росії тримати громадян в ізоляції не матимуть очікуваного ефекту, але ціль України – триматися подалі та не піддаватися негативному впливу.

Читайте також: Джапарова: Лише у боротьбі зможемо повернути Крим, Донбас і припинити війну

«На щастя, мережу закрити повністю неможливо. Думаю, ця країна матиме колись ресурс до змін, а нам важливо максимально від неї відірватися, що ми робимо останні 5 років. Тому зараз, особливо для нової політичної адміністрації, дуже важливо це усвідомлювати й не йти назад, а крокувати тим самим шляхом в Європейський Союз, НАТО», - наголосила Джапарова.

Саме такий напрямок, на її переконання, максимально віддаляє Україну від радянської дійсності, від російської дійсності, укріплює наші інституції, дає змогу діяти на засадах свободи, поваги міжнародного права, приєднатися до цивілізованих країн, стати кращою та більш відкритою країною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-