Для ЗМІ відкриють “гарячу лінію” щодо дострокових виборів

Для ЗМІ відкриють “гарячу лінію” щодо дострокових виборів

Укрінформ
"Гаряча лінія" Інституту масової інформації для журналістів працюватиме щоденно в будні з 10-ї ранку до 18-ї години: працівники медіа зможуть поставити запитання щодо дострокових парламентських виборів.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

"ІМІ, як і раніше, прийматиме на гарячу лінію скарги журналістів, чиї професійні права порушують, а також консультуватиме щодо інших питань. Для отримання консультації телефонуйте за номером гарячої лінії ІМІ (050) 447-70-63 і пишіть на info@imi.org.ua. Надаватимуть безкоштовні правові консультації медіа-юристи Роман Головенко та Алі Сафаров", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на гарячу лінію ІМІ можна звертатися із запитаннями, які можуть стосуватися дострокових парламентських виборів.

Читайте також: Під час виборів виявили 82 порушення Кодексу етики журналіста серед ЗМІ

Юристи ІМІ готові, зокрема, проконсультувати з таких питань: чи вже почався виборчий процес і, відповідно, обмеження для ЗМІ, передбачені законодавством; які саме обмеження для ЗМІ передбачені в позачергових виборах до Верховної Ради України; як журналісти можуть дізнатися, хто саме є суб’єктом виборчого процесу; які вимоги до передвиборної агітації і політичної реклами в ЗМІ під час позачергових виборів до Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2019 року Інститут масової інформації відкрив "гарячу лінію" для журналістів, чиї професійні права порушуються.

Крім того, з Google Play можна безкоштовно завантажити мобільний додаток для журналістів ЗМІя вибори 2019 (працює на ОС Android). Він покликаний допомогти в роботі працівникам ЗМІ під час виборів та містить всю необхідну інформацію щодо прав і безпеки журналістів, законодавчої бази та особливостей висвітлення виборів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-