Пам'ять про жертв репресій має допомогти національному прозрінню - Клімкін

Пам'ять про жертв репресій має допомогти національному прозрінню - Клімкін

Укрінформ
Пам'ять про жертв політичних репресій має стати поштовхом до національного прозріння, аби ніколи і нікому українці не дозволили нищити своїх найкращих людей.
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter у День пам'яті жертв політичних репресій.

"День пам’яті жертв політичних репресій - день болю і скорботи. Для українців згадка про цей день має стати поштовхом до національного прозріння, аби ми нікому ніколи більше не дозволили нищити найкращих, задля задоволення хворобливих імперських інтересів", - написав він.

У неділю, 19 травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій.

Кількість жертв тоталітарного режиму в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% - українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.

Читайте також: Клімкін прокоментував запит РФ скликати засідання Радбезу ООН щодо "мовного" закону

На сьогодні загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 100 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-