У Музеї Революції Гідності пояснили, для чого зводили загорожу

У Музеї Революції Гідності пояснили, для чого зводили загорожу

Укрінформ
У Національному музеї Революції Гідності заявили, що ніколи не ігнорували потреб слідства щодо розстрілів на Майдані, а протиставляння зведення Меморіалу слідству є "хибним і спекулятивним".

Про це йдеться у заяві музею, оприлюдненій на їх сайті після знесення паркану на алеї Небесної Сотні 18 травня.

"Отже, наша позиція: Ми ніколи не ігнорували потреби слідства, якщо нас повідомляли про них... Ми розуміємо, що саме нам як інституції доведеться відповідати перед суспільством, якщо Меморіалу не буде. І ми готові до цього. Але також розуміємо, що невелика група протестувальників представляє думку не всього суспільства, а лише його частини, й очевидно, що потрібен пошук рішення, яке не ігнорувало б її. ...Протиставляння Меморіалу слідству хибне та спекулятивне. І комусь – вигідне…", - йдеться у заяві музею.

При цьому адміністрація музею зауважила, що загорожа, яку було встановлено на Інститутській і яку знесли активісти, є обов’язковим елементом на будівельному майданчику. З-поміж іншого, вона убезпечувала демонтовану бруківку від розкрадання, зазначили в музеї.

У заяві також йдеться про те, що адміністрація музею ніколи не уникала спілкування, сама ініціює зустрічі з іншою стороною, але досить часто чує на свою адресу різноманітні звинувачення замість пошуку порозуміння і компромісу.

У музеї також закликали активістів не дискредитувати скандалами і спекуляціями пам’ять про Героїв Небесної Сотні та образ Майдану як місця єднання та порозуміння людей заради спільної мети. "Тож знову й знову закликаємо "борців за справедливість", перш ніж нападати, валити, звинувачувати, пильно аналізувати, чи не є перекрученою чергова "сенсація". І йти на комунікацію, знати аргументи іншої сторони та прислухатися до думки решти громадян", - зазначається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня на вулиці Інститутській з боку Хрещатика активісти розтрощили паркан, який огороджував частину вулиці, де має бути будівельний майданчик майбутнього Музею Революції гідності.

За словами директора Національного музею Революції гідності Ігоря Пошивайла, будівництво Меморіалу Майдану відтерміновується через слідчі дії Генпрокуратури.

Спочатку прокуратура запевняла, що слідчі експерименти будуть завершені до 20 березня, потім цей термін пересунувся ще на місяць.

За словами Пошивайла, перешкодою для будівництва музею може стати і позиція деяких родичів Героїв Небесної Сотні й громадських організацій щодо реконструкції алеї Героїв Небесної Сотні та спорудження там Меморіалу. Вони оприлюднили заяву, що будувати Меморіал не потрібно, головне - зберегти вулицю Інститутську.

Читайте також: Родичі Героїв Небесної сотні загородили Інститутську обмежувальною стрічкою

19 травня на алеї Героїв Небесної сотні представники родин загиблих, активісти та правозахисники знову виступили проти руйнування вулиці Інститутської заради будівництва меморіального комплексу.

Вони загородили вулицю обмежувальною стрічкою і встановили таблички, де вказано, що алея Героїв Небесної сотні є історичною пам'яткою і її руйнування тягне за собою кримінальну відповідальність.

Фото: maidanmuseum.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-