Єдиною провиною закатованих українців була любов до народу - Гройсман

Єдиною провиною закатованих українців була любов до народу - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українців вшанувати жертв політичних репресій хвилиною мовчання та запалити сьогодні ввечері свічку пам’яті.
Про це йдеться у зверненні очільника уряду з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій, яке опублікував Урядовий портал.

"Щороку ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, що здійснювалися проти українців та представників інших народів на теренах нашої країни... Мільйони наших співвітчизників були закатовані та репресовані тоталітарними режимами та державами, у складі яких перебувала Україна. Найчастіше єдиною провиною закатованих українців була всього лиш любов до власної країни і власного народу", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Сьогодні в Україні - День пам’яті жертв політичних репресій

Він додав, що необхідно зробити все, аби подібне більше ніколи не повторилося. "Українська держава має нульову толерантність до будь-яких проявів насильства проти особистості, народів чи людства. Суть української демократії та державної політики України полягає у гуманному ставленні до кожної людської особистості та визнанні людського життя найвищою соціальною цінністю", - сказав він і закликав українців вшанувати пам'ять жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-