Порошенко відкрив виставку про українську державність

Порошенко відкрив виставку про українську державність

Фото
Укрінформ
Виставка «Українська державність: витоки, етапи становлення та розвитку», присвячена етапам творення Української держави, відкрилася в Українському домі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у її відкритті взяли участь Президент Петро Порошенко, представники уряду, громадські та культурні діячі.

"Ці матеріали мають сьогодні бути в кожній українській родині, військовій частині, школі, бібліотеці. Хточь скаже, що це потребуватиме великих коштів і великого часу. Ні, це можна зробити швидко - перевести в електронну форму, забезпечити електронний доступ, і з кожної частинки світу українець зможе дуже швидко знайти правдиву інформацію про Україну та її героїв", - сказав на церемонії відкриття Порошенко.

Він додав, що нові покоління українців треба виховувати на прикладі таких людей, як Герой України Володимир Жемчугов, нескорений у полоні релігієзнавець Ігор Козловський і на таких кінострічках, як "Кіборги", а не "низькосортних фільмах та ще й російською мовою, на які намагалися отримати фінансування з українського бюджету".

Глава держави зазначив, що українці мають право знати правду про свою країну і своїх героїв, яку від них тривалий час приховували або перекручували на російський лад.

Читайте також: У Херсоні відкрили виставку до 75-ї річниці депортації кримських татар

"Хочете почути, що було 50 років тому, послухайте Шухевича і цю правду почуйте, бо вона була заборонена за комуністичних часів і зараз не може пробитися на екрани телебачення. І лише нашими зусиллями ми вже маємо і українську пісню на українському радіо, і фільм "Кіборги" на українському телебаченні, і книга українська виходить в українському виданні і панує на книжкових форумах хоч у Льовові, хоч у Києві", - наголосив Порошенко.

Він подякував першому віце-прем'єр-міністру України Степану Кубіву за організацію виставки, оглянув її експозицію і поспілкувався з представниками громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-