Справа Гандзюк: Береза анонсував підсумкове засідання комісії ВР

Справа Гандзюк: Береза анонсував підсумкове засідання комісії ВР

Укрінформ
Підсумкове засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк призначено на 23 травня, і воно відбуватиметься у закритому режимі.

Про це повідомив народний депутат і голова комісії Борислав Береза на своїй сторінці у Facebook.

"Ухвалили рішення про проведення підсумкового засідання з розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Засідання відбудеться 23.05. На засідання запрошені Генеральний прокурор України Юрій Луценко, глава СБУ Василь Грицак, міністр МВС Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв, керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук і адвокат Євгенія Закревська. А також представники слідства від СБУ, процесуальні керівники ГПУ, глава Нацполіції Херсонської області Артур Меріков. Засідання відбуватиметься повністю в закритому режимі", - написав Береза.

Він додав, що після засідання буде дано брифінг.

Читайте також: ГПУ направила до суду справу Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, напад на Гандзюк стався 31 липня у Херсоні. Невідомі облили жінку сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки, зокрема частково втратила зір. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ять осіб, всі були затримані. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Всі вони були учасниками АТО.

12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

У грудні ВР створила тимчасову слідчу комісію у справі про перевірку відомостей про хід розслідування вбивства Катерини Гандзюк та інших громадських активістів.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. 15 лютого суд обрав йому арешт з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

25 квітня стало відомо, що Мангеру інкримінують "замовлення нанесення тілесних ушкоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-