Уряд підписав нову угоду із профспілками та роботодавцями: що зміниться

Уряд підписав нову угоду із профспілками та роботодавцями: що зміниться

Фото
Укрінформ
Кабінет міністрів орієнтується на те, що середня зарплата в Україні у 2021 році становитиме 620 доларів в еквіваленті.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час підписання нової тристоронньої Генеральної угоди із профспілками та роботодавцями, повідомляє Урядовий портал.

«Одне з найважливіших завдань уряду – зростання національної економіки. Ріст економіки дозволить дати нову якість життя людей через збільшення їхніх доходів. Наш уряд уже створив механізми, які дали можливість збільшити мінімальну зарплату в 3 рази за останні 3 роки, середню – у 2 рази. Уряд має чіткий орієнтир щодо середньої зарплати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті це 620 дол. – абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку», – сказав Гройсман.

Окремо він наголосив на розвитку середнього класу в Україні. «Для мене принципово, щоб в Україні був розвинений середній клас, до якого має належати український вчитель, лікар, робітник. У наступних роках будемо робити все, щоб виконати це завдання», – сказав Прем’єр-міністр.

У новій Угоді уряд робить акцент на просуванні вітчизняного виробника на внутрішньому та зовнішньому ринках. Зокрема, визначено спільні зобов’язання щодо створення конкурентоспроможних робочих місць, умов для легалізації зайнятості та оплати праці, а також удосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, професійного навчання працівників. Вперше у документі містяться окремі зобов’язання безпосередньо роботодавців, що стосуються забезпечення належного рівня охорони і умов праці, лікування та оздоровлення працівників.

Читайте також: Гройсман каже, що уряд планує монетизувати всі пільги

Уряд уперше 23 серпня 2016 року уклав тристоронню Генеральну угоду із профспілками та роботодавцями, що була покликана розпочати нову історію взаємодії щодо соціально-економічної політики держави, розвитку економіки та створення належних умов для праці громадян.

Генеральна угода складається з чотирьох основних блоків: розвиток економіки і вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості, збереження і створення робочих місць, оплата праці, гідні умови праці та соціальний захист працівників, соціальний діалог.

Крім того, до проекту Угоди включено рекомендації для сторін на галузевому, територіальному, локальному рівнях.

Фото Владислава Мусієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-