Шлях до порозуміння українським освітянам можуть підказати німці

Шлях до порозуміння українським освітянам можуть підказати німці

Укрінформ
Група експертів і керівників коледжів з Харкова і Києва відвідала Німеччину з візитом у рамках спільного проекту «Шлях до порозуміння».

Про це Укрінформу розповіла голова правління громадської організації Центр психологічного розвитку «Разом», тренер-експерт проекту Ольга Клименко.

«Мета поїздки – не тільки обмінятися досвідом, а й перейняти найкращі практики для студентів і для фахівців, які працюють у галузі професійного навчання».

За словами Ольги Клименко, у нас ще не в достатній мірі розвинені соціальні та комунікативні компетенції, вміння конструктивно вирішувати конфлікти як на рівні студентів, так і наставників. Пілотний проект, який триває вже майже рік і буде завершений у червні, спрямований саме на підвищення якості освіти та розвитку таких компетенцій.

Читайте також: Треба мотивувати “гривнею” викладачів ПТУ — Гройсман

Завершиться проект створенням служб примирення в кожному з трьох участь харківських коледжів. У подальшому планується розширити його на весь Харків і Харківську область, де загалом працюють 44 коледжи.

Українсько-німецький проект, що стартував у липні минулого року, здійснюється у співдружності з партнерською організацією «SuedostEuropaKulture.V» (Берлін). Його керівник Ольга Пишель зазначила, що організація працює в Україні з українськими проектами з 2015 р.

Німецький досвід буде дуже корисний, оскільки в листопаді минулого року Верховна Рада прийняла постанову про те, що в профосвіті передбачається перехід на систему дуальної освіти, подібну до тієї, яка існує в Німеччині. Тому пілотний проект може слугувати одним з основних напрямків, у рамках яких розвиватиметься ця система, зазначила Ольга Пишель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-