Матері загиблих військових закликали Зеленського зробити все, щоб повернути мир

Матері загиблих військових закликали Зеленського зробити все, щоб повернути мир

Укрінформ
Матері загиблих військовослужбовців ЗСУ звернулися з відкритим листом до новообраного президента Володимира Зеленського, у якому закликали зробити все можливе, щоб повернути у країну мир.

Звернення, яке вже підписали понад двісті осіб, приурочене до 8 травня – Дня пам’яті і примирення та 12 травня – Дня матері, повідомили Радіо Свобода у всеукраїнській громадській організації «Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО», яка разом з низкою ветеранських організацій виступила ініціатором звернення.

Як зазначається у листі, пріоритетним завданням президента має стати «зупинення агресії Росії, спільно з народом України та із західними партнерами, зробити все, щоб в Україні настав мир».

Авторки листа наголошують на необхідності єднання громадян України задля зупинення агресора. Прикладом такої єдності жінки називають військових, добровольців і волонтерів: завдяки «їхнім рішучості, жертовності та братерству супротивнику не вдалось захопити всю Україну».

Читайте також: Не забудьте знайти особливі слова для тих, хто подарував життя - Зеленський

«Ми прагнемо бачити Україну без війни…, Україну без горя, втрат та сліз… Країну, за майбутнє якої наші сини віддали найцінніше – своє життя. Україну, де своїх героїв пам’ятають та вшановують», – пишуть матері загиблих українських військових.

Як повідомлялося, 8 травня у Києві відбулась хода родин загиблих оборонців України, а 12 травня центром Києва пройшла щорічна урочиста хода матерів, мета якої привернути увагу суспільства до проблем матерів загиблих воїнів АТО/ООС, багатодітних, матерів з онкохворими дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-