МОЗ хочуть зобов’язати врегулювати норми харчування дітей з лактозною недостатністю

МОЗ хочуть зобов’язати врегулювати норми харчування дітей з лактозною недостатністю

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва просять зобов’язати Міністерство охорони здоров’я розробити зміни до норм харчування у дошкільних навчальних закладах для дітей з непереносимістю глютену та лактози.

Відповідний позов до Кабінету міністрів України та Міністерства охорони здоров’я про визнання протиправною їх бездіяльність отримав Окружний адміністративний суд міста Києва, інформує прес-служба суду.

Зокрема, позивачка просить суд зобов’язати МОЗ розробити зміни до норм харчування у дошкільних навчальних закладах для дітей з непереносимістю глютену та лактози.

Серед інших вимог позову – зобов’язати Кабінет міністрів України внести зміни до Постанови «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» в частині встановлення продуктів-замінників для молочних та глютеновмісних продуктів.

Читайте також: МОЗ спростовує фейк щодо платних електронних записів про медогляди

На думку позивачки, чинні на сьогодні норми дискримінують дітей, які мають лактозну недостатність, ставлять під сумнів безпечність умов для їх здорового розвитку та не гарантують право на охорону здоров’я.

Наразі вивчаються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-