В Україні затримали вербувальників моряків, які перекидали в Європу нелегалів

В Україні затримали вербувальників моряків, які перекидали в Європу нелегалів

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили злочинну організацію з вербування та незаконного переміщення громадян України через державний кордон, в тому числі через закриті пункти пропуску, розташовані на ТОТ АР Крим.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Співробітниками оперативних підрозділів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України спільно з іншими правоохоронними органами викрито злочинну організацію з вербування та незаконного переміщення громадян України через державний кордон, в тому числі через закриті пункти пропуску, розташовані на ТОТ АР Крим", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники займались вербуванням і незаконним переміщенням громадян України через державний кордон з метою залучення їх до незаконного переправлення нелегальних мігрантів - вихідців країн Південно-Східної Азії до країн Західної Європи через Середземне море.

За даними правоохоронців, під час вербування громадянам України повідомлялось про необхідність перевезення морським шляхом мігрантів, але приховувалося, що за такі дії у європейських країнах передбачена жорстка кримінальна відповідальність.

Читайте також: Росія переправляла “вагнерівців” до Сирії військовими кораблями — СБУ

Завербованих українців у більшості випадків затримували правоохоронні органи Греції та Італії. Наразі в країнах Західної Європи відбувають покарання близько 250 громадян України, які стали жертвами злочинних дій.

Як зазначається, 9 травня були викриті організатор та пособники протиправної діяльності, які вербували та переправляли громадян України через закриті пункти пропуску окупованого Криму до Туреччини. За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 та ч. 2 ст. 332 КК України, їм загрожує кримінальна відповідальність – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-