Екс-голова ВРП сказав, яку гілку правосуддя лишилося реформувати

Екс-голова ВРП сказав, яку гілку правосуддя лишилося реформувати

Укрінформ
Законопроект щодо адвокатури досі не ухвалено парламентом, тому ця гілка правосуддя лишається не реформованою.

Про це заявив екс-голова Вищої ради правосуддя, суддя Касаційного господарського суду Ігор Бенедисюк у інтерв’ю “Лівому берегу”.

“Єдина гілка правосуддя, котра залишилася без реформування — це адвокатура. Відповідний законопроект так і не був ухвалений в парламенті. Я не буду коментувати: якісний він чи ні. Не володію повнотою інформації. Пригадую лише, що колеги-адвокати дуже негативно сприймали ідею, щоб в органі адвокатського самоврядування були присутні судді – за аналогією до органів суддівського самоврядування. З іншого боку, у колег, котрі продовжують роботу в ВРП, є певний досвід, що також сприятиме сталості роботи органу”, - зазначив Бенедисюк.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у вересні 2018 року вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (№ 9055), у якому пропонується розширити професійні права адвокатів та закріпити додаткові гарантії адвокатської діяльності.

Читайте також: Екс-голова ВРП розповів, як йому обирали наступника

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя схвалив цей законопроект та рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Окрім того, проект підтримали такі громадські та міжнародні організації як Реанімаційний пакет реформ, Transparency International Ukraine, Торгово-промислова палата України та провідні адвокатські фірми. Рада Європи провела аналіз законопроекту та визнала його "кроком уперед" у порівнянні з чинним законом і таким, що відповідає європейським стандартам. Спецпредставник генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя рекомендував ухвалити законопроект № 9055 якнайшвидше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-