Кириленко:

Кириленко: "Безсмертний полк" - не акція пам'яті, а пропаганда Кремля

Укрінформ
Акція "Безсмертний полк", що проходить сьогодні у Києві, організована антиукраїнськими силами та є пропагандистським актом Кремля.

Про це у Twitter написав віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

"Акція "Безсмертний полк" створена Кремлем не як акція пам'яті, а як акція пропаганди. У тому числі, антиукраїнської. Тому щороку проросійські сили безцеремонно намагаються використати пам'ять людей у політичних цілях. Хоч Путін вже давно заявив, що вони і без України би перемогли", - зазначив Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 9 травня відбувається хода "Безсмертного полку" - альтернативна акція до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За оцінками Укрінформу, участь у ході беруть близько 2-3 тис. осіб.

Організатора ходи "Безсмертний полк" Олену Бережну правоохоронці затримали за порушення громадського порядку, вона не встигла взяти участь у ході і перебуває у Печерському відділку поліції.

Торік участь в аналогічній акції взяли дві тисячі осіб.

Акція "Безсмертний полк" зародилася в Росії, її активно підтримують президент РФ Путін і Кремль.

Читайте також: У Києві полиця розділила кордоном акції "Демсокири" та "Безсмертного полку"

Останні кілька років такі заходи в різних українських містах супроводжувались словесними та фізичними сутичками.

В Україні на сьогодні заплановано близько тисячі акцій, присвячених відзначенню 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Найбільш масові заходи очікуються в Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі. До охорони публічної безпеки і порядку залучено понад 16,5 тисячі правоохоронців.

Охорону публічного порядку та безпеку під час проведення масових заходів на території столичної області забезпечуватимуть майже 800 працівників поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-