Куць закликає не розпалювати нові війни на ґрунті Другої світової

Куць закликає не розпалювати нові війни на ґрунті Другої світової

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць закликав громадян не розпалювати конфлікти та протистояння навколо Другої світової війни.

Про це 8 травня Куць написав на своїй сторінці у Facebook.

«Друга світова тривала з 1 вересня 1939-го по 2 вересня 1945-го і стала одним з найкривавіших конфліктів у світовій історії...У День пам’яті та примирення, який Україна вшановує сьогодні разом з Європою та світом, згадаймо всіх, кого зачепила та світова катастрофа. Не розпалюймо нові війни на її ґрунті. Залишаймося людьми. Пам’ятаймо», - написав очільник області.

Він нагадав, що під час Другої світової війни, не маючи своєї держави, українці були розпорошені по різних арміям та імперіях. За даними Українського інституту національної пам’яті, проти нацизму боролися близько 7 мільйонів українців: з них понад 6 млн воювали у складі армії СРСР, 120 тисяч - Польщі, близько 100 тисяч - в УПА, 80 тисяч - в армії США, 45 тисяч - Великобританії та Канади, 6 тисяч - в армії Франції. З різних причин та обставин до 250 тисяч українців воювало на німецькому боці, ще близько 50 тисяч були мобілізовані до армій союзників Третього Рейху.

Читайте також: Сьогодні - День пам'яті та примирення

«За цими цифрами - долі людей. Їхні болі, сумніви й переживання. Їхня мужність і звитяга. Їхні трагедії», - додав Куць.

Нагадаємо, 8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-