Антикорупційний суд отримав будівлю, яка йому не підходить - голова ВАС

Антикорупційний суд отримав будівлю, яка йому не підходить - голова ВАС

Укрінформ
Новобрана голова Вищого антикорупційного суду України Олена Танасевич заявила, що наразі немає будівлі, яка б відповідала потребам судової установи.
Про це вона заявила під час прямого включення в ефірі Громадського.

«Наразі є призначені судді, є призначеними частина працівників апарату, однак перед нами дуже широкий фронт робіт. Нам необхідно укомплектувати кадри, нам необхідно вирішити питання матеріально-технічного забезпечення Вищого антикорупційного суду», — зауважила суддя.

За її словами, зокрема, є й питання щодо приміщення суду, «це ті питання без яких суд не зможе почати роботу».

«Зборами суддів було визначено дату початку роботи. Це 5 вересня 2019 року і до цієї дати ми будемо всіляко намагатися розв’язати всі наші поточні проблеми і розпочати здійснювати правосуддя», — додала Танасевич.

Читайте також: Вищий антикорупційний суд очолила Олена Танасевич

На уточнююче запитання журналіста щодо приміщення у Солом’янському районі Києва, яке виділили для потреб Антикорупційного суду, Танасевич пояснила, що «приміщення на сьогоднішній день не пристосоване для того, щоб у ньому функціонував суд».

«Воно потребує капітального ремонту, перепланування, реконструкції. Це є певний час. Наразі вирішується питання щодо забезпечення Вищого антикорупційного суду тимчасовою будівлею», — сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні судді Вищого антикорупційного суду визначили 5 вересня 2019 року датою початку роботи суду. Перед цим судді з третьої спроби обрали головою суду Олену Танасевич.

Раніше у коментарі Укрінформу суддя Маркіян Галабала зазначав, що Вищий антикорупційний суд зможе розпочати роботу не раніше, ніж через чотири місяці, тобто у серпні-вересні поточного року. Суддя пояснив, що стільки часу потрібно для обладнання спеціальної кімнати, де слідчі судді будуть надавати санкції для проведення слідчих дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-