НСЖУ нарахувала 23 напади на журналістів з початку року

НСЖУ нарахувала 23 напади на журналістів з початку року

Укрінформ
В Україні за чотири місяці цього року зафіксовано 23 випадки застосування сили до журналістів.

Про це повідомили у Національній спілці журналістів України з посиланням на дані моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", який НСЖУ проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями.

"За два перших місяці весни зафіксовано 10 фізичних атак на журналістів: у березні – 8, у квітні – 2 інциденти. Загалом же за 4 місяці 2019-го року зафіксовано 23 випадки застосування сили до журналістів", - йдеться в повідомленні.

У квітні-березні найбільше - 3 атаки – зафіксовано в Києві та Київській області; 2 напади сталися на Волині. Крім того, на території Західної України сталося ще 3 інциденти, а саме: на Закарпатті, Буковині та Івано-Франківщині.

Також силу до журналістів застосовували в Одесі та Житомирі – було зафіксовано по одному нападу в кожному регіоні, поінформували в НСЖУ.

При цьому, згідно з повідомленням, два напади на журналістів у березні сталися через конфлікти на релігійному ґрунті, ще ряд - під час виборчої кампанії. Водночас у НСЖУ констатували, що перебіг президентських виборів не спричинив відчутної активізації агресії проти журналістів.

Читайте також: Спілка журналістів вимагає звільнити Сущенка та інших в'язнів Кремля

Як повідомлялося, "Індекс фізичної безпеки журналістів" – це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії до журналістів і медіа України. Його укладають НСЖУ спільно з ГО «Інформаційна безпека», ГО «Платформа прав людини», Академією української преси та Інституту розвитку регіональної преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-