МОЗ спростовує фейк щодо платних електронних записів про медогляди

МОЗ спростовує фейк щодо платних електронних записів про медогляди

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що інформація про запровадження плати за електронні записи про медогляди не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні, 2 травня, в інтернеті активно поширюється інформація про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ України про проходження медичного огляду. Ця інформація не відповідає дійсності", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що МОЗ не приймало жодного рішення для запровадження такої плати.

"Керівництво МОЗ України звертається до керівників усіх медичних закладів, що надають послуги медичних оглядів для кандидатів у водії, періодичні медогляди водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та інших - утриматись від оплати нібито розміщення електронних записів про проходження особою медичного огляду на сайті МОЗ України, а також про видання бланку форми первинної облікової звітності", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Медреформа: Супрун розповіла, чого досягли за 2,5 роки

У МОЗ зауважують, що звернення до керівництва медзакладів щодо сплати за технічний супровід кожного такого запису відбулося з власної ініціативи ДП "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" та не було погоджене з міністерством.

За цим фактом відомство ініціювало проведення комісійної перевірки на державному підприємстві для з’ясування обставин і підстав для цього звернення. Про результати такої перевірки МОЗ обіцяє повідомити окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-