Підозрюваний у справі Михайлика намагався скоїти самогубство - ЗМІ

Підозрюваний у справі Михайлика намагався скоїти самогубство - ЗМІ

Укрінформ
Підозрюваний у нападі на одеського активіста Олега Михайлика – Лаша Герасін, завдав 7 ударів колючо-ріжучим предметом собі у живіт в Лук’янівському СІЗО.
Про це сьогодні повідомив його адвокат Володимир Поярков в коментарі сайту 24 каналу.

«Позавчора, 29 квітня, мій підзахисний не витримав і здійснив спробу суїциду – завдав собі близько 7 ударів у живіт колючо-ріжучим предметом на знак протесту. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги. Ситуація важка», – прокоментував Поярков.

За словами адвоката, йому не надають доступу до підзахисного – не реалізовують право на побачення. Поярков повідомив, що вчора він не зміг потрапити до Герасіна, адже начальник слідчого ізолятору не надав дозвіл на побачення. В СІЗО обмежились поясненням, мовляв, лише у разі повернення підозрюваного до ізолятора захисник зможе з ним поспілкуватися.

"Від мене його фактично ховають! Це незаконно, оскільки адвокат має право побачення і в лікарні в тому числі. За словами тюремників, він перебуває під медичним наглядом, але не допускає лікарів до себе. Є сумніви, у якому він стані зараз", – продовжив Поярков.

Адвокат переконаний: Герасін хотів накласти на себе руки, нібито через незаконне утримання під вартою, поліцейське свавілля і відсутність судового розгляду.

"Понад 7 місяців він перебуває під вартою, незважаючи на те, що з боку захисту зібрано всі необхідні докази, які доводять, що він в цей час взагалі був в іншому місці й не має стосунку до тих подій, відносно яких його підозрюють", – висловився адвокат.

За словами Пояркова, Печерський райсуд Києва щоразу автоматично продовжує строки тримання під вартою і не бере до уваги докази захисту відносно того, що Герасін, мовляв, немає жодного стосунку до цих подій. До того ж, жодна апеляція захисту не була розглянута, бо Печерський райсуд вчасно не виготовляє повного тексту ухвал.

"Ми оскаржуємо на підставі скороченого тексту, але суд апеляційної інстанції кожного разу не може розглянути апеляцію. У підозрюваного склалося враження, що це робиться зумисно, аби затягнути слідство. Він не витримав", – підсумував адвокат.

У Лук’янівському СІЗО інцидент коментувати відмовились, зазначає «24 канал».

Напад на одеського активіста Олега Михайлика було скоєно 22 вересня 2018 року. Слідство розглядає декілька версій нападу, зокрема пов’язані з громадською і журналістською діяльністю Михайлика. У політичній партії "Сила людей" заявили, що за нападом на однопартійця, одеського активіста Михайлика стоїть місцева влада Одеси. До розслідування нападу на Михайлика долучили СБУ.

Читайте також: Посол США зустрілася з активістом Михайликом

Спочатку слідство розглядало 5 версій нападу. Згодом 2 версії відкинули. 25 вересня у справі про напад на Михайлика затримали трьох підозрюваних - громадян Грузії. Вони не визнали своєї причетності до замаху. Михайлик заявив, що не знає підозрюваних в замаху на нього, яких затримала поліція.

22 листопада одного з них відпустили з СІЗО під домашній арешт. Михайлик підозрює у саботажі Генпрокуратуру і Нацполіцію щодо розслідування нападу на нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-